© 2023 by Annex. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

Groepswonen: oude waarden in een modern jasje!

October 18, 2017

 

In september is de accommodatie "Hanzehaven" feestelijk geopend. Een mijlpaal voor groepswonen! Het is in Doesburg het tweede groepswonen project, na " Het Ravelijn".

 

Deze groepswonen komen voort uit een oude sociaal democratische traditie van samen voor elkaar zorgen. Dat is al begonnen met vanuit de krottenwoningen in Amsterdam en heeft geresulteerd in de eerste sociale woningbouw in Nederland. Met de daar uit voortkomende woningcorporaties hebben we een systeem waar we nog steeds de vruchten van plukken. De woningcorporatie in Doesburg heeft dan ook erg goed ingespeeld om de wensen van de initiatiefnemers te realiseren. Chapeau!

 

Als we het over initiatiefnemers hebben dan moeten we onze oud PvdA wethouder Wim Derksen noemen. Hij is de karretrekker voor beide accommodaties. Hij heeft daarmee de oude waarden van de sociaal democratie vertaald naar de moderne vraag in de 21e eeuw. De moderne vraag is namelijk meer samenredzaamheid voor ouderen. Meer contact en leven met elkaar. Zo lang mogelijk thuis wonen is namelijk  erg mooi, zolang je niet in eenzaamheid moet leven. Contact met je geliefden, vrienden en goede buren is van levensbelang. De groepswonen accommodaties bieden dat contact en samenhang. Samenredzaamheid als verlengstuk van zelfredzaamheid. 

 

Als wethouder sociaal domein ben ik erg trots op mensen als Wim Derksen die samen met vele partijgenoten, vrienden en geïnteresseerden deze accommodaties hebben gerealiseerd. Nu is Doesburg koploper in Nederland vwb groepswonen, wat door iedereen als beste woonvorm voor de toekomst wordt gezien. Ik denk dan, die oude waarden van samen voor elkaar zorgen zijn zo slecht nog niet! 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Wij! Sociaal?

November 1, 2019

1/10
Please reload

Recente berichten

November 1, 2019

November 1, 2019

Please reload

Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square