top of page

Open brief aan wethouder Jansen over de capaciteit van lijn 26 in het weekend


Geachte heer Jansen,

De busjes die BRENG in het weekend inzet op lijn 26 (Doesburg – Dieren v.v.) kunnen slechts vijf passagiers meenemen. Dat betekent dat ze vaak al vol zijn wanneer ze bij de starthalte aan de Kraakselaan vertrekken. Wie op een van de andere Doesburgse haltes wil instappen heeft pech: de bus rijdt door. Als er meer dan vijf personen bij de halte op de Kraakselaan staan, blijven mensen achter. Zo gebeurde het onlangs dat een familietripje naar de dierentuin van een meisje met haar moeder en oma in het water viel omdat oma niet meekon in de bus en moeder haar dochtertje niet op schoot mocht zetten.

Het zal duidelijk zijn dat de capaciteit van deze verbinding tekort schiet. Ik ben mij ervan bewust dat u niet de autoriteit heeft om hier rechtstreeks in te grijpen. Ik vraag u echter wel om deze kwestie aan te kaarten bij de instanties die dat wel kunnen.

Met vriendelijke groet,

Namens PvdA/GROENLINKS Doesburg

Huup Dassen

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page