top of page

PvdA/GROENLINKS: nog steeds te weinig containers in Beinum en de Ooi.


Op maandag 29 januari heeft de Gemeente in Beinum een inloopavond gehouden over het restafval en in het bijzonder over de plaatsen van de ondergrondse containers.

Via een drietal plattegronden was er op de inloopavond informatie over de bestaande- en ingeplande container locaties. De loopafstand naar de diverse locaties moest je echter inschatten: er was op op de plattegronden geen schaalaanduiding aanwezig.

De Raad heeft in het verleden aangegeven dat de “loopafstandsnorm” van een huis tot een ondergrondse container maximaal 150 meter mag zijn.

Om te controleren of de 150 norm wordt gehaald heb ik op de plattegronden per containerlocatie een cirkel met een straal van 150 meter getekend. Zo is het eenvoudig vast te stellen of een huis binnen of buiten de ring van 150 meter hemelsbreed valt.

Voor het Centrum en Molenveld is een mooie dekking te zien.

Maar bij zowel De Ooi als bij Beinum is goed zichtbaar dat er behoorlijke delen van de wijk buiten de aangegeven 150 meter cirkels vallen. Daarbij komt nog dat de werkelijke loopafstanden altijd groter zullen zijn dan de hemelsbreed gemeten afstanden. Met andere woorden: zelfs binnen de 150 meter cirkels kan de werkelijke loopafstand groter zijn dan de afgesproken norm.

Conclusie: er zijn nog steeds te weinig containers in Beinum en de Ooi.

PvdA/GROENLINKS zal dit benadrukken op de tweede inloopavond op 26 februari (Stadhuis, van 19.00 tot 21.00 uur).

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page