top of page

Meer werk in Doesburg door de uitbreiding van Rotra en Ubbink in de Fraterwaard?


Foto: www.fraterwaard.nl

Onlangs verscheen de 3e Nieuwsbrief van het Logistiek Ecopark IJsselvallei Doesburg (LEID), de organisatie die de uitbreiding voorbereidt. In de nieuwsbrief tonen beide bedrijven een prognose van de werkgelegenheid voor de komende drie tot vier jaar. Dat is dus nog vóór de voorgenomen uitbreiding.

Dat ziet er goed uit. Rotra verwacht dat het personeelsbestand in de komende drie jaar zal groeien van 520 fte naar 780 fte. Dat is een 3 tot 4 maal zo sterke jaarlijkse groei als de twaalf jaar daarvoor! Ubbink verwacht in deze periode een gestage jaarlijkse groei van het personeelsbestand tussen de 2% en 7%.

In de nieuwsbrief wordt gesteld dat het vasthouden van de banengroei om ruimte voor uitbreiding vraagt.

Dat klinkt logisch maar is het ook zo? Want om toekomstbestendig te blijven zullen zowel Rotra als Ubbink zoveel mogelijk over moeten schakelen op robots. Dus ja, het is logisch dat er ruimte voor uitbreiding nodig is maar nee, dat betekent niet automatisch dat het aantal banen groeit.

Precies daarom hebben de PvdA, GroenLinks, SP en D66 in een motie gevraagd om objectieve informatie over het effect van de uitbreidingsplannen van beide bedrijven op de werkgelegenheid in Doesburg. Objectief wil zeggen: informatie die niet van de bedrijven komt, maar van een onafhankelijke bron.

Deze informatie is er nu niet. We kijken er reikhalzend naar uit.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page