top of page

Huup Dassen - in memoriam


Tot ons verdriet is afgelopen donderdag 7 oktober onze lieve vriend Huup Dassen overleden. Huup was al geruime tijd ongeneeslijk ziek. Hij had veel medische kennis en kon daardoor in detail uitleggen wat zijn aandoening was. Hij zag zijn situatie op een indrukwekkende manier onder ogen zonder zijn levenslust of de belangstelling voor anderen te verliezen.


Huup werd geboren in Maastricht en groeide op in Ermelo en Den Haag. Hij studeerde biologie in Utrecht en werkte twee jaar als leraar. Tijdens zijn vervangende dienst kwam hij in de wetenschapsvoorlichting en –journalistiek  terecht. Hij was sindsdien onder meer voorlichter in het Universitair Medisch Centrum Groningen en freelancer voor NRC Handelsblad en medische vakbladen. Zelfs als AOW-er was hij tot voor kort als zodanig actief.


Huup werd al tijdens zijn studie politiek actief in de PSP, een van de voorgangers van GroenLinks. Hij was jarenlang lid van de steungroep voor de gemeenteraadsfractie in Utrecht. Daar hield hij zich vooral bezig met allerlei milieuzaken, later ook met de opvang van asielzoekers. Als voorzitter van de landelijke partijraad was hij nauw betrokken bij de oprichting van GroenLinks. Daarna was hij onder meer voorzitter van de afdeling Utrecht.


Geen wonder dus dat toen Huup in Doesburg kwam wonen hij kort daarna is aangemonsterd bij PvdA/GroenLinks. Als fractie assistent nam hij namens ons actief deel aan de commissies Bestuur en Organisatie (BO) en Financiën. Hij excelleerde daar door zijn genuanceerde en goed geïnformeerde inbreng steeds met een vleugje humor te presenteren. Hij was mede daardoor een enorm gewaardeerd lid van 'ons cluppie'. Zo noemde hij onze fractie.


Wij gaan Huup enorm missen en wensen iedereen die hem liefhad, in het bijzonder zijn vrouw Patricia, veel sterkte toe de komende tijd.


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page