top of page

Treinstation moet weer ‘Dieren-Doesburg’ worden

Wist u dat de officiële naam van het treinstation in Dieren tot 30 mei 1967 ‘Dieren-Doesburg’ was? Blijkbaar is in dat jaar besloten dat het toch beter ‘Station Dieren’ kon heten. Naar de reden van deze naamsverandering kunnen we slechts gissen. De fractie en afdeling van PvdA/GroenLinks in Doesburg vindt dat het tijd is om het station weer de oude naam terug te geven.


Doesburg is voor zijn openbaar vervoer met de trein op station Dieren aangewezen en ligt op relatief korte afstand van dit station. Voor onze inwoners, scholieren, toeristen en mensen die in Doesburg werken, is de trein en ander openbaar vervoer onmisbaar. Maar wat te denken van de naamsbekendheid van Doesburg. Nog te veel mensen van buiten onze regio weten niet dat Dieren en Doesburg zo dicht bij elkaar liggen. Meer toeristen naar Doesburg trekken is goed voor de plaatselijke economie. PvdA/GroenLinks Doesburg wil graag dat het goed gaat met onze ondernemers.


Veel mensen zijn eerder geneigd de trein te pakken als ze weten dat Doesburg ook (bijna) per trein te bereiken is. Meer gebruik van openbaar vervoer in plaats van met de auto past in onze klimaatdoelstellingen en vermindert de CO2-uitstoot. Waarom kan er wel een station ‘Ede-Wageningen’ en ‘Driebergen-Zeist’ bestaan en niet ‘Dieren-Doesburg’? Dat wil er bij de twee samenwerkende partijen in Doesburg niet in. Het is tevens een hommage aan onze overleden GroenLinks-burgemeester Kees Luesink die deze naamsverandering hoog op zijn wensenlijstje had staan. Hij heeft echter niet meer de kans gekregen dit te verwezenlijken.


Welke kosten zijn verbonden aan een naamswijziging stelt de partij aan het College van Doesburg. Wij vragen ook of het College contact wil opnemen met de NS om hiernaar te informeren en om mogelijkheden voor financiering te onderzoeken in samenwerking met het bedrijfsleven en/of stichtingen in Doesburg. Alles om ons mooie Doesburg meer op de kaart te zetten.


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page