top of page

Doesburg bevalt!


De vernieuwing in de zorg begint zijn vruchten af te werpen. Een voorbeeld is het pilot project "Doesburg bevalt".

Waar gaat het om? "Doesburg bevalt" is een project waar aanstaande moeders al tijdens de zwangerschap ondersteuning krijgen. Het vergroten van de gezondheid van de moeder tijdens de zwangerschap heeft een positief effect op de ontwikkeling van moeder en kind. Dit geldt zowel op de korte- als op de lange termijn. Het project is bedoeld voor zwangeren die problemen hebben en daardoor stress ervaren. Minder stress betekent dat de aanstaande moeder, c.q. de ouders zich emotioneel beter op de komst van hun kind kunnen voorbereiden en alle "regelzaken" beter kunnen aanpakken.

De ondersteuning in het project "Doesburg bevalt" helpt ook om te voorkomen dat problemen bij de gezinsvorming zich herhalen van generatie op generatie (=generatie overdracht).

Je gunt iedereen een mooie zwangerschapsperiode waar alles goed loopt. Maar verloskundigen constateren veel te vaak dat er geen goede voorbereiding plaatsvindt door problemen tijdens de zwangerschap. Verloskundigen kunnen een signaal afgeven waarop andere hulpverleners in samenwerking die problemen kunnen begeleiden en ouders trainen/laten leren.

Als wethouder ben ik zo ongelooflijk trots op dit project! We streven in de gemeente Doesburg naar innovatie, preventie en integrale samenwerking in de zorg. Dit project kopt alle drie in!

Dit project zou trouwens vόόr de decentralisatie in 2015 nooit bedacht zijn, laat staan uitgevoerd worden. Maar nu dus wel!

Ik wens de verloskundigen en alle zorgverleners heel veel succes en hoop op vele onbezorgde zwangerschappen!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page