top of page

PvdA/GROENLINKS vraagt met succes om duidelijkheid over banengroei Rotra en Ubbink


De Doesburgse bedrijven Rotra en Ubbink onderzoeken momenteel samen met de gemeente Doesburg, provincie en Rijkswaterstaat of zij kunnen uitbreiden. Dat deze uitbreiding voor PvdA/GROENLINKS zeker nog geen gelopen race is, heeft te maken met de locatie van die uitbreiding, namelijk in het achter de bedrijven gelegen natuurgebied Fraterwaard. Een uniek stukje natuur dat bovendien een beschermde status heeft.

Voorstanders van uitbreiding wijzen al sinds de presentatie van de plannen op de ‘honderden extra banen’ die deze expansie voor Doesburg zouden opleveren. PvdA/GROENLINKS wil de ogen zeker niet sluiten voor het belang van deze extra werkgelegenheid. Onze vraag is alleen: wie garandeert ons dat die banen er in Doesburg ook echt komen? Wie garandeert ons dat Rotra en Ubbink – beide internationale bedrijven die volop bezig zijn met nieuwe innovaties – de uitbreiding niet aangrijpen voor het verplaatsen van werk naar andere regio’s en/of het verder robotiseren van werk in de nieuwe fabrieken in Doesburg?

Over banengroei blijven beide bedrijven zelf vaag: in een paar simpele staatjes laten ze zien dat die de komende jaren groeit, maar de vraag is waar? En de vraag is ook of die groei samenhangt met de uitbreiding of niet? PvdA/GROENLINKS vond het daarom tijd daarover duidelijkheid te krijgen. In een motie die tijdens de afgelopen gemeenteraadsvergadering samen met de SP werd ingediend, vragen we het college inzage te geven in de rapportage die aantoont dat er daadwerkelijk honderden banen bijkomen. En als die rapportage er niet is, dan we willen dat die wordt opgesteld. Gelukkig was naast de SP ook D66 het met ons standpunt eens, waardoor de motie werd aangenomen. Het wachten is nu op openheid van zaken over de beloofde banengroei !

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page