top of page

Met PvdA/GROENLINKS op naar de mooiste binnenstad van Nederland!


Als eigenaar van een bed & breakfast in het centrum van Doesburg en als commissielid van GROENLINKS in de Doesburgse gemeenteraad, ben ik regelmatig in de gelegenheid om onze mooie binnenstad aan te prijzen aan iedereen die het maar horen wil. In het gastenboek van onze b&b valt ook meermaals te lezen hoe onze gasten de stad waarderen. Het toerisme naar Doesburg bevindt zich dan ook nog steeds in de lift. Door het uitbrengen van het rapport “Toerisme en Recreatie in Doesburg” in 2010 heb ik daar zelf nog een eerste aanzet toe gegeven.

Toch blijft er nog wel wat te wensen over. Een probleem, dat veel ondernemers wel zullen herkennen, is dat de verblijfsduur van toeristen hier relatief kort is, zeker als je niet zo van museumbezoek houdt. We moeten de bezoeker meer te bieden geven.

Al jaren geleden is ons in het economisch beleidsplan beloofd dat er hier minimaal één toeristische route gemaakt zou worden. Bezoekers worden dan gestimuleerd om alle mooie plekjes van onze stad in alle rust te bekijken. Hierin moet nadrukkelijk ook de IJsselkade worden meegenomen. Achtergrondinformatie wordt via bordjes of via een app aan de toerist meegeven. Op diverse plekken langs de route kan de bezoeker vervolgens een terrasje pakken. Voordeel is dat hij/zij niet alleen langer in onze stad blijft, maar dat de indrukken ook beter beklijven. Daardoor zal hij/zij de stad in de thuissituatie ook sneller aan anderen aanraden.

Ook zou het een idee zijn het tracé van het oude stoomtrammetje weer zichtbaar te maken. Via fotopanelen op deze route kan dit stukje historie weer levend gemaakt worden. Een informatiepaneel van de oude schipbrug op die locatie mag ook niet ontbreken.

Verder valt me op dat in elk rapport over de binnenstad staat dat de plek van de oude stadspoorten weer zichtbaar en beleefbaar zou moeten worden gemaakt. Laat dat dan ook eens gebeuren! We hebben in Doesburg genoeg kennis om hiervoor een mooi plan te maken. Denk bijvoorbeeld aan onze monumentenvereniging.

En laten we vooral het inzetten van moderne hulpmiddelen niet vergeten. Zo is het bijvoorbeeld denkbaar om met een virtual reality bril de toeristen door het middeleeuwse Doesburg te laten dwalen.

Onze ideeën om het historische karakter van onze stad nog sterker te benadrukken en het daardoor voor toeristen nog aantrekkelijker te maken om hier naar toe te komen, liefst voor enkele dagen, zijn veel meer dan hierboven is beschreven.

Daarbij komt nog dat het kernwinkelgebied binnenkort geheel op de schop gaat voor een herinrichting. Met de PvdA/GROENLINKS in een nieuwe coalitie zullen wij ervoor waken dat daarbij de cultuurhistorie op geen enkele manier wordt aangetast en waar mogelijk zelfs versterkt.

Wat we dus heel duidelijk willen maken is dat de ruim 11000 Doesburgse inwoners met haar ondernemende binnenstad vooral bij een coalitie met PvdA/GROENLINKS in goede handen is.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page