top of page

Gratis bomen moeten de Molenvelden groener maken ondanks bomenkap


De gemeente heeft bekend gemaakt dat er deze winter in de wijken Molenveld-Zuid en Molenveld-Noord 70 bomen worden gekapt omdat ze op termijn niet meer levensvatbaar zijn of te dicht op andere bomen staan. Hiervan worden 27 bomen in het najaar van 2020 herplant op dezelfde locatie. Daarnaast worden er, ook in het najaar van 2020, 14 nieuwe bomen geplant, waarvan 6 langs de Molenveldsingel. Netto zijn er dus straks 70-27-14=29 bomen minder in het Zuidelijk molenveld.


Op woensdag 8 januari a.s. van 17:00 – 18:30u is er een inloopavond geweest in de Speeltuinvereniging Kindervreugd waar wijkbewoners uitleg hebben gekregen over de voorgenomen werkzaamheden.


PvdA/GroenLinks vindt dat bomen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een prettig woonklimaat in de wijk. Wat ons betreft mogen de Molenvelden best groener. Daarvoor zijn meer en niet minder bomen nodig. Dus als daarvoor ruimte is of als er ruimte gemaakt kan worden: wat ons betreft graag!


Op de inloopavond is duidelijk geworden dat inwoners van het Noordelijk en Zuidelijk Molenveld een gratis boom kunnen aanvragen bij de gemeente. Hiervoor is het onderstaande aanvraagformulier beschikbaar. Op deze manier kunnen bewoners die de beschikking hebben over een voldoende grote tuin bijdragen aan een groenere wijk.

Commentaires


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page