top of page

Doesburgse wethouder Peter Bollen verlaat politiek en wordt Regioadviseur Jeugdzorg


De Doesburgse PvdA/GroenLinks-wethouder Peter Bollen gaat per 1 februari aanstaande aan de slag als Regioadviseur Jeugdzorg Centraal Gelderland. Vanuit die functie gaat hij zich volledig richten op de Jeugdzorg. Met het vertrek van Bollen komt daarmee een einde aan een zestienjarige politieke carrière.


Bollen geeft aan dat hij zijn termijn als wethouder graag had afgemaakt tot aan de verkiezingen, op 16 maart aanstaande. “Maar deze baan kwam nu langs en moest met spoed worden opgepakt. De wachtlijsten in de beschermde jeugdzorg zijn te lang en daar moet snel wat aan worden gedaan. Daar zijn vele instanties bij betrokken zoals Veilig Thuis, de Raad voor de Kinderbescherming, jeugdrechters, gecertificeerde Instellingen, zorgverleners en ook de gemeenten in deze regio rond Arnhem. Als ik kan helpen al deze instanties beter te laten samenwerken zodat ieder kind tijdig de passende hulp krijgt, ben ik een gelukkig mens.”


Peter Bollen was vanaf 2005 actief in de Doesburgse politiek. Hij was jarenlang raadslid voor de PvdA en voor die partij ook drie maal lijstrekker. Sinds 2013 was Bollen wethouder. Vanuit die functie was hij de initiatiefnemer en aanjager van vernieuwend Jeugdzorgbeleid, waarmee Doesburg zich positief wist te profileren in de regio. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen nam hij het initiatief om samen te gaan met de GroenLinks. Bollen: “Ik ben blij dat er bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart in Doesburg weer een mooie gezamenlijke lijst is van PvdA en GroenLinks. En ook goed dat ze in Den Haag beginnen te begrijpen dat samengaan voor een sterkere links-progressieve politiek zorgt!


Bestuur en fractie van PvdA/GroenLinks Doesburg vinden het weliswaar jammer dat Bollen vertrekt, maar hebben alle begrip voor zijn overstap. Fractievoorzitter Mark Mol: “Peter heeft zich de afgelopen jaren met hard en ziel ingezet voor de Doesburgse politiek en de Jeugdzorg in het bijzonder. Wij zijn hem daar als partij uiteraard dankbaar voor. Het is mooi dat hij dit belangrijke werk nu in de regio kan gaan voortzetten.

Comentarios


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page