top of page

Voldoende tijd en geld nodig voor de jeugdzorg


Gisteren ben ik samen met 125 wethouders 'jeugdzorg' naar Den Haag getogen. De jeugdzorg werd behandeld in de commissie van de 2e kamer.

Er is nogal wat gebeurd de laatste weken: het inspectierapport geeft aan dat niet alle kinderen de zorg en bescherming krijgen die ze nodig hebben! Wachttijden komen voor en zelfs een enkele wethouder die uitspraken van rechters omzet om zo de dure jeugdzorg niet te hoeven betalen. Dat komt gelukkig maar zeer sporadisch voor, want dat mag natuurlijk nooit gebeuren!

De minister grijpt wel in door af te kondigen dat de beschermings- en reclasseringszorg, zeg maar de zware jeugdzorg, te “regionaliseren”. Gevolg: alle wethouders zijn boos. Nu de jeugdzorg naar de regio is gekomen moet er

beschikbaar komen om dat op een goede manier te doen.

Gelukkig bleek tijdens de besprekingen dat minister de Jonge ook ziet dat het in de meeste regio’s goed gaat. Ik geloof zeker dat we het in de regio Arnhem goed geregeld hebben. Er is een goed overleg met de instanties die de beschermde jeugdzorg leveren, zoals Jeugdbescherming Gelderland. Ik mag dat overleg voeren namens de regio en we zijn hard bezig de wachtlijsten omlaag te brengen.

We zullen zien of de maatregelen van de minister inderdaad gaan helpen: worden de wachtlijsten teruggedrongen? En vooral: krijgt ieder kind de zorg die het nodig heeft, ook al is de situatie nog zo complex en beroerd?


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page