top of page

Zaai mee voor meer biodiversiteit

DOESGROEN

Goed natuurbeleid begint wat PvdA/GroenLinks Doesburg betreft vooral in onze eigen stad. Wij vinden dat we juist lokaal de verantwoordelijkheid moeten nemen om de natuur en de biodiversiteit te beschermen en waar mogelijk meer ruimte te geven. Wij willen de komende jaren vooral aandacht voor een goed bomenbeleid. Dat betekent dat kappen alleen in uiterste nood mag, dat voor elke gekapte boom een nieuwe wordt geplant en dat er hoe dan ook meer bomen in en om de stad bij komen.


Waar we ook op insteken, is dat burgers met hulp van de gemeente hun eigen tuin of buurt groener kunnen maken, bijvoorbeeld door het aanleggen van natuurtuinen, voedselbosjes of moestuinen.


Om hier alvast een begin mee te maken delen we tijdens de campagne zakjes bloemzaad uit.

Dit mengsel dient niet alleen als kleurrijk bloementapijt! Het is ook een bijenmengsel en bestaat uit bloemsoorten waar bijen en hommels blij van worden. Deze insecten zijn voor 90 procent verantwoordelijk voor de bestuiving van bloemen en planten en dragen daarbij positief bij aan de biodiversiteit. Bloeitijd is het voorjaar. Je kunt het zaaien tussen april en september. Geniet ervan!Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page