top of page

Belang van SW-medewerkers voorop bij overgang van Presikhaafbedrijven naar Scalabor


Tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar hebben we het onderhandelingsresultaat met Scalabor over de overdracht van Presikhaaf Bedrijven besproken. Om te beginnen vinden wij een compliment op zijn plaats. Een jaar geleden hebben we de teleurstelling van de vastgelopen onderhandelingen met 'Goed Werkt' moeten verwerken en nu een jaar later staan we aan de vooravond (letterlijk zelfs) van de oprichting van Scalabor, een arbeidsontwikkelbedrijf dat een veilige haven voor onze burgers die nu bij Presikhaaf Bedrijven werken. Wij gunnen hen stabiliteit en rust maar bovenal een plek waar zij met plezier werken en zich kunnen ontwikkelen. Maar zekerheid is er nog niet voor ongeveer 30 personen die niet worden overgenomen door Scalabor. Deze groep wordt een re-integratieprogramma aangeboden. PvdA/GROENLINKS hoopt en verwacht dat er ook voor deze mensen snel duidelijkheid over de toekomst zal zijn. De wethouder heeft een toezegging gedaan om nogmaals en blijvend goed te kijken of er binnen de gemeente Doesburg nog mensen te plaatsen zijn. Wij wensen Scalabor veel succes en zullen goed in de gaten houden hoe de toch wel ingrijpende transitie van het bedrijf zorgvuldig en met oog voor de medewerkers gaat plaatsvinden.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page